Jak rozumět třem režimům Sonoff ZBMINIR2

SONOFF ZBMINIR2 je pokročilý chytrý přepínač navržený tak, aby do vašich tradičních přepínačů přinesl výkonnou automatizaci. Jednou z jeho výjimečných funkcí je jeho schopnost podporovat tři různé režimy spouštění spínačů, což umožňuje větší flexibilitu v různých nastaveních chytré domácnosti. Tyto režimy zahrnují pulzní režim, režim okraje a režim sledování. Níže se podíváme na to, jak jednotlivé režimy fungují, a na jejich nejlepší případy použití.

1. Pulzní režim

Pulzní režim je navržen pro práci s momentálními spínači, jako jsou domovní zvonek nebo spínače kontroly přístupu. V tomto režimu při každém stisknutí externího spínače dočasně vyšle signál, který přepne stav relé. To je ideální pro aplikace, kde by krátké stisknutí tlačítka mělo spustit akci, jako je otevření dveří nebo rozsvícení světla na určitou dobu.

Nejlepší případy použití: Domovní zvonky, systémy kontroly přístupu nebo jakékoli jiné aplikace vyžadující momentální spoušť.

Jak to funguje: Když je stisknut externí spínač, stav relé se na okamžik překlopí (zapnuto do vypnuto nebo vypnuto do zapnuto).

2. EDGE Režim 

Edge Mode je ideální pro zařízení, která používají bistabilní spínače, jako jsou páčkové spínače, které se běžně vyskytují v systémech obousměrného ovládání osvětlení. V tomto režimu se stav relé změní při každém přepnutí externího spínače, bez ohledu na směr přepnutí. To je zvláště užitečné pro ovládání jednoho světla z více spínačů na různých místech.

Nejlepší případy použití: Nastavení obousměrného osvětlení nebo při použití bistabilních spínačů pro přepínání světel nebo zařízení z více bodů.

Jak to funguje: Každé přepnutí připojeného spínače přepne stav relé, což umožňuje flexibilní ovládání z více míst.

3. Režim NÁsledování

Následující režim synchronizuje stav relé se stavem externího spínače. Tento režim je ideální, když chcete, aby relé sledovalo přesnou polohu připojeného spínače, jako u tradičních mechanických spínačů nebo bezkontaktních senzorů. Když je externí spínač zapnutý, relé sepne; když je spínač vypnutý, relé se vypne. Tento režim je zvláště užitečný pro scénáře, kdy chcete, aby relé zrcadlilo ruční ovládání zařízení.

Nejlepší případy použití: Tradiční nástěnné vypínače, mechanické vypínače nebo při integraci suchých kontaktních senzorů do vašeho systému chytré domácnosti.

Jak to funguje: Stav relé vždy odráží stav externího spínače, což nabízí přímočaré a intuitivní ovládání.

Výběr správného režimu pro vaše nastavení

Flexibilita ZBMINIR2 s těmito třemi přepínacími režimy umožňuje přizpůsobit se různým scénářům ve vaší chytré domácnosti. Ať už potřebujete momentální spoušť, bistabilní ovládání nebo synchronní spínání relé, ZBMINIR2 vás pokryje. Díky tomu je neuvěřitelně všestrannou součástí vaší sítě Zigbee, která zvyšuje pohodlí i funkčnost.

Se ZBMINIR2 můžete odemknout skutečný potenciál vašeho chytrého domova, ať už upgradujete stávající vypínače nebo stavíte nový automatizační systém. Vyberte si režim přepínání, který vyhovuje vašim potřebám, a užijte si chytřejší ovládání domácích zařízení.