Rozdíl mezi SONOFF iHost a ZBBridge Ultra

Úvod

Ve společnosti SONOFF je naše poslání jednoduché: usnadnit život. Jsme odhodláni transformovat každodenní rutiny a zvyšovat pohodlí pro lidi a domácnosti po celém světě prostřednictvím špičkových technologií a neúnavného zaměření na inovace zaměřené na uživatele. S rostoucí popularitou chytrých zařízení v domácnostech nebyla potřeba stability, spolehlivosti a kompatibility s platformami třetích stran v odvětví chytrých domácností nikdy důležitější. Uživatelé spoléhají na bezproblémovou integraci a konzistentní výkon, protože připojují stále rostoucí počet zařízení. V rychle se rozvíjejícím světě technologií chytré domácnosti je výběr Zigbee mostu zásadní pro vytvoření bezproblémového a efektivního ekosystému. Aby bylo možné vyhovět různým uživatelským preferencím, SONOFF představil dva produkty: iHost a ZBBridge-U . Oba fungují jako mosty mezi zařízeními Zigbee a různými ekosystémy inteligentních domácností, přesto každý nabízí jedinečný přístup a funkčnost. Pojďme prozkoumat specifické vlastnosti každého produktu.

iHost: Lokalizovaný server

iHost je přizpůsoben jako lokalizované serverové řešení, které se liší od cloudových platforem, jako je eWelink a související aplikace. Uživatelé komunikují přímo s hostitelským systémem iHost pro všechny operace. Zejména všechna nastavení automatizace, provozní protokoly a data zařízení jsou uložena lokálně, což zajišťuje soukromí a bezpečnost dat.

Jeho design sítě Zigbee upřednostňuje kompatibilitu a pojme širokou škálu zařízení Zigbee různých značek a kategorií pro jednotné ovládání a správu. Kromě toho iHost podporuje instalaci různých rozšiřujících aplikací přes Docker, což zvyšuje jeho všestrannost pro různé scénáře použití.

Kromě toho iHost usnadňuje integraci do populárních inteligentních domácích ekosystémů, jako jsou Apple Home, Alexa a Google Home prostřednictvím Matter bridge, což umožňuje bezproblémovou interoperabilitu s dalšími zařízeními a platformami.

ZBBridge Ultra: Upgradovaný Zigbee Bridge

ZBBridge Ultra je dalším krokem ve vývoji od svého předchůdce ZBBridge-P . Dodává se s vylepšenými hlavními ovládacími a paměťovými komponenty, které zajišťují stabilní připojení s větším počtem dílčích zařízení. Na rozdíl od iHost se ZBBridge-U při provozu spoléhá na eWelink Cloud a jeho aplikaci. Jeho primární funkcí je přemostit zařízení Zigbee na eWelink. Zejména ZBBridge-U umožňuje integraci různých zařízení SONOFF Zigbee do jiných ekosystémů inteligentních domácností kompatibilních s Matter, čímž rozšiřuje interoperabilitu a funkčnost.

Srovnání produktů

Hardwarové specifikace

 

Funkce softwaru

*Všechna zařízení iHost Zigbee běží lokálně, která nejsou dostupná v eWeLink APP.
√*: Zařízení v sadě inteligentních scén jsou dílčí zařízení Zigbee připojená přes stejnou bránu.

Závěr

Přestože iHost i ZBBridge-U slouží jako mosty pro zařízení Zigbee, uspokojují různé potřeby a preference uživatelů. iHost vyniká svým lokalizovaným přístupem, upřednostňujícím soukromí a bezpečnost tím, že ukládá data lokálně. Jeho všestrannost při podpoře různých zařízení Zigbee a rozšiřujících aplikací prostřednictvím Dockeru zvyšuje jeho přitažlivost pro pokročilé uživatele, kteří hledají možnosti přizpůsobení. Na druhou stranu ZBBridge-U nabízí bezproblémovou integraci s eWelink Cloud a jeho aplikací, což poskytuje pohodlí uživatelům, kteří jsou již zakořeněni v ekosystému eWelink. Jeho zaměření na stabilitu a škálovatelnost z něj dělá ideální volbu pro ty, kteří upřednostňují spolehlivé připojení zařízení a kompatibilitu s ekosystémy s podporou Matter. Závěrem lze říci, že volba mezi iHost a ZBBridge-U závisí na faktorech, jako jsou preference soukromí, požadovaná integrace ekosystému a potřeba přizpůsobení. Díky pochopení jejich odlišných vlastností a funkcí mohou uživatelé činit informovaná rozhodnutí, která budou vyhovovat jejich specifickým požadavkům na inteligentní domácnost.